Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Boroboata este o mare sarbatoare din Romania care are loc in fiecare an pe data de 7 februarie. Aceasta zi comemoreaza un eveniment important din istoria crestinismului romanesc si are loc in marea majoritate a oraselor si satelor din toate provinciile Romaniei.
In trecut, pe vremea când Romania era sub dominația otomană, boroboata era sărbătorită de la intrarea în Postul Mare, care a durat 40 de zile și s-a încheiat pe 8 martie. Se spune că această sărbătoare a fost introdusă la curtea domnitorilor in perioada fanariotă, fiind una dintre cele mai importante sarbatori crestine, iar obiceiurile si traditiile sale sunt inca păstrate si vesele în zilele noastre.
Pe data de 7 februarie, de obicei inainte de aceasta zi exista mai multe pregatiri din partea comunitatilor locale, cum ar fi culesul lemnelor pentru a crea un foc de tabara, prepararea produsului traditional "boroboata" si a painii umplute pentru aceasta zi speciala. Aceasta paine umpluta cu carne si oua se numeste "suditarica" si este servita cu bors, muraturi si alte preparate tradiționale.
In prezent, sărbătoarea Boroboata mai include și alte obiceiuri traditionale cum ar fi hora de Boroboata, plimbari în aer liber și petreceri în familie sau cu prietenii. De asemenea, este obiceiul ca fiii sa le aduca mamelor lor flori sau alte cadouri pentru a simboliza iubirea si afecţiunea pe care le simt unii pentru ceilalţi.
Boroboata este o sărbătoare cu adevărat specială pentru că reflectă obiceiurile tradiționale autentice ale poporului român, reprezentând fidel spiritul viu, petrecerea și tradițiile românești.