AskAIBegginer
Rețete de ciorbă de pește (crap, somn, macrou, somon, perișoare)
Rețete de ciorbă de pește (crap, somn, macrou, somon, perișoare)
Distribuie
Ciorba de pește este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare în bucătăriile din regiunile sărace ale lumii. În plus, aceasta oferă un gust irezistibil și, de asemenea, un conținut ridicat de nutrienți care fac din prepararea unui astfel de fel de mâncare o experiență gustoasă și sănătoasă. Iată 6 rețete din diferite zone.
Rețeta rafinată de ciorbă de crap de la Marea Mânecii – ingrediente: 2 pahare de carne de crap, 1 ceapă mare, 3 căței de usturoi, 1 morcov, 1țelină, 1 pahar deoase, o țelină, o cantitate mică de zahăr, sare și piper după gust, două linguri de mărar uscat, 2-3 linguri de zeamă de lămâie. Mod de preparare: curățați și spălați carnea de crap, se amestecă separat mărarul cu sare și piper și se ține deoparte. Într-o cratiță mare se adaugă ceapa tăiată bucățele și usturoiul tăiat mărunt, se toarnă putin ulei și se lasă să se înmoaie până se înmoaie ceapa. Se adaugă carnea de crap și se lase pe foc scăzut până se înmoaie. Se adaugă morcovul și țelina tăiate bucăți și se lase să se înmoaie. Se adaugă 1 pahar de oase, 2-3 linguri de zeamă de lămâie, se așază tava cu ciorbă într-un cuptor preîncălzit, se pune capacul și se gătește timp de 20-30 de minute. Se serveste cald.
Rețeta de ciorbă de somn cu grepfrut – ingrediente: 500 de grame de somn, 1 grepfrut, 1 ardei roșu, 1-2 morcovi, 1 ceapă, 2-3 căței de usturoi, sare și piper după gust, 2-3 linguri de zeamă de lamaie, ulei de măsline. Mod de preparare: curățați somnul și tăiați-l în bucăți mici. Se taie grepfrutul în jumătăți, se îndepărtează pulpă și se mută într-o tigaie. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt, ceapa, morcovul și ardeiul roșu tocate și se lase să se înmoaie. Se adaugă bucățile de somn, zeama de lamaie, sarea, piperul și uleiul de măsline. Se lasă pe foc mediu până când bucățile de somn sunt făcute. Se servesc calde accompaniate de grepfrut și pâine tocată.
Rețeta de ciorbă de macrou cu usturoi și ceapă – ingrediente: 500 grame de carne de macrou, 1 ceapa mare, 2-3 căței de usturoi, 1 morcov, 1țelină, 1 pahar deoase, ulei de măsline, sare și piper după gust, o lingură de zeamă de lămâie. Mod de preparare: curățați și spălați macroul, se taie în bucăți mici. Se adaugă uleiul într-o cratiță și se adaugă ceapa tăiată bucățele și usturoiul tăiat mărunt și se lase să se înmoaie. Se adaugă macroul și se lase să se înmoaie. Se adaugă morcovul și țelina tăiate bucăți, sarea, piperul și o lingură de zeamă de lămâie. Se lasă să se calească pe foc scăzut, se acoperă cu un capac și se reduc căldura la minim. Se servesc calde.
Rețeta de ciorbă de somon cu lămâie și roșii – Ingrediente: 250 grame de somon, 2-3 roșii, 2 ardei grasi, 1 ceapă, 1 morcov, 1 litru de apă, sare și piper dupa gust, 2 linguri de mărar uscat, 1 lingură de zeamă de lamaie, ulei de măsline. Mod de preparare: se curăță și se spală somonul. Se adaugă uleiul într-o cratiță mare și se toarnă ceapa tăiată bucățele și usturoiul tăiat mărunt. Se adaugă roșiile și ardeii tăiați și se lase să se înmoaie. Se adaugă somonul și se lase pe foc mic și se lasă să se frăgezească. Se adaugă 1 litru de apă caldă, mărarul uscat, sarea, piperul și 1 lingură de zeamă de lamaie. Se gătește până când somonul e făcut și se adaugă morcovul tăiat rondele și se adaugă o lingură de ulei de măsline. Se lasă să fiarbă încă 5 minute. Se servesc calde și accompaniate de pâine prăjită.
Rețeta de ciorbă de perișoare cu ceapă și usturoi – ingrediente: 500 de grame de perișoare, 1 ceapă, 2-3 căței de usturoi, 1 morcov, 1 țelină, 1 pahar de oase, 1-2 linguri de zeamă de lamaie, sare și piper după gust, ulei de măs