Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Coliva este un desert traditional servit in Romania in timpul postului, al sarbatorilor si tuturor evenimentelor religioase. Si desi reteta poate varia de la regiune la regiune, coliva de baza comuna este un deliciu fin si gustos servit in momente speciale.
Ingrediente necesare pentru o Colivă:
5 cesti de ovăz
1/2 cana de zahar brun
1/2 cana de nuci
2 fiole de esenta de rom
2 linguri de scortisoara
2 linguri de ghimbir
Un varf uscat de sare
Instructiuni:
Pune oala peste foc mediu. Adauga ovazul si fierbe-l pentru aproximativ 10 minute, amestecând periodic.
Intre timp, macina nucile si pune-le apoi intr-o cratita. Incalzeste-le pentru câteva minute, amestecându-le uneori.
Adauga zaharul brun si sarea uscata, amestecând bine dupa fiecare adaos.
Cand ovazul este gata, ia oala de pe foc si adauga nucile si zaharul. Amesteca bine ingredientele.
Adauga esenta de rom si restul condimentelor, amestecând usor pana ce aromele sunt uniforme.
Presara ovazul si nucile intr-un blat uns cu unt.
Ia blatul si ruleaza-l in forma de cilindru.
Taie blatul în felii de aproximativ 3 cm grosime si presara-le într-o tava de copt.
Baga tava in cuptorul preincalzit si lasa coliva sa se coaca timp de 20-30 de minute.
Scoate tava din cuptor, lasa-o sa se raceasca si apoi toarna un fir de miere pe suprafata colivei.
Urmând aceste 10 pasi simpli, vei obtine o coliva cremoasa si gustoasa, cu o aroma specifica, ce poate fi servita cu placere la evenimente speciale. Bucura-te si ofera-le si celor din jurul tau acest deliciu delicat, coliva.