Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Pastrarea corecta a cafelei este extrem de importanta pentru a pastra aroma si savoarea originala. Cafeaua ar trebui sa fie pastrata intr-un mediu sigur si uscat, ferit de lumina, mirosuri straine si umezeala. Exista mai multe moduri in care se pot pastra cafeaua corect.
Primul pas spre pastrarea corecta a cafelei este sa achizitionezi produse premium si sa stochezi cantitati potrivite. Daca ai de gand sa folosesti cafea mai veche decat termenul ei de valabilitate, cumpara o cantitate mai mica. Opteaza pentru cantitati mici care sa se consume rapid in cazul unei deschideri intarziate.
Urmatorul pas pentru pastrarea corecta a cafelei este sa alegeti un recipient adecvat. Recipientele pot fi reciclate sau compuse dintr-un material special rezistent la umezeala si lumina, cum ar fi cromul steel sau sticla de culoare inchisa. Aceste recipiente trebuie sa mai aiba si un capac care sa se potriveasca bine si sa fereasca cafeaua de mirosuri externe.
Pastreaza cafeaua la temperaturi moderate. Pastrarea la temperaturi foarte ridicate poate duce la decolorarea si pierderea aromei. Foloseste-te de un contor de temperatura pentru a stii exact la ce temperatura trebuie sa pastrezi cafeaua ta.
De asemenea, ar trebui sa stii cat de des sa pastrezi cafeaua. Viata de raft a unor bauturi pe baza de cafea depinde in mare parte de tipul de produs si de cantitatea cumparata. Cafeaua cafea boabe sau macinata va avea un timp mai lung de pastrare, pana la 12 luni de zile, decat varianta solubila, care-si pierde aroma dupa numai 3 sau 4 luni. Verifica periodic durata de pastrare pentru a te urmari ca nu se consuma produse expirate.
Acestea sunt cateva moduri prin care poti sa pastrezi cafeaua corect. Prin luarea acestor masuri simple, poti sa-ti protejezi cafeaua de umezeala si sa-i pastrezi aroma delicioasa.