AskAIBegginer
Tigai care nu se lipesc. Cum sa le folosesti in mod corect, pentru a nu se strica
Tigai care nu se lipesc. Cum sa le folosesti in mod corect, pentru a nu se strica
Distribuie
In mod traditional, tigai din materiale precum fonta sau inox sunt scumpe si mai dificil de intretinut, in special cand se utilizeaza gatitul la foc mare. Cu toate acestea, aceste tigai, raman favoritul in ceea ce priveste modul de gatit, deoarece ofera o firma, o suprafata lisa si o suprafata excelenta pentru prepararea unor alimente delicioase. In plus, cele mai bune tigai se pot folosi chiar si la temperaturi foarte mari.
Avand in vedere acest lucru, trebuie sa aveti grija atunci cand folositi aceste tigai, deoarece, de multe ori, se vor prinde pe placa sau chiar pe aragaz. Din fericire, exista cateva lucruri pe care le puteti incerca pentru a preveni aceasta problema.
In primul rand, asigurati-va ca atunci cand pregatiti o bucata de carne sau o omleta, veti preincalzi tigaia in mod corespunzator. Preincalzirea corespunzatoare a tigaii va ajuta la reducerea probabilitatii de lipire sau cauzarea de arsuri in tigaie.
In al doilea rand, nu este recomandat ca uleiul sa fie adaugat prea repede sau prea tare. Adaugarea uleiului prea repede sau prea tare poate sa produca bule de aburi si mai ales sa creeze un strat de sug declansand lipirea. De asemenea, asigurati-va ca uleiul utilizat are si un grad suficient de inalt de calitate pentru folosirea corecta a tigaii, cum ar fi uleiuri alimentare fara grasimi trans sau untul clarificat.
De asemenea, este important sa evitati adaugarea prea multor aliment sau la o cantitate prea mare, mai ales la inceputul gatitului. Acest lucru poate lasa prea putin loc pentru circulatia aerului si poate duce la acumularea excesiva a aburului si lipirea alimentelor in tigaie.
In cele din urma, este important sa il curatati si sa-l pastrati corespunzator tigaia, dupa folosire. Odata ce prepararea a fost finalizata, trebuie sa folositi un burete moale si un detergent delicat si sa stersi tigaia cu atentie pentru a preveni orice urma de depunere a alimentelor.
In concluzie, tigaiile care nu se lipesc nu sunt intotdeauna usor de intretinut si folosit, insa, cu toate acestea, folosind urmatorii pasi, veti putea sa gatiti alimente delicioase, fara prea multe eforturi.