AskAIBegginer
Cum sa folosesti crusinul. Proprietati, beneficii, utilizare si contraindicatii
Cum sa folosesti crusinul. Proprietati, beneficii, utilizare si contraindicatii
Distribuie
Crusinul (latinescul Ribes nigrum) este o specie de planta baccifera, de mica dimensiune, ale carei fructe sunt denumite strugurei negri sau zmeuri. Forestierii din America de Nord și Europa au folosit aceasta planta traditionala pentru secole, și astazi este o sursa populara și eficienta de nutrienti și nutrienti esențiali. De asemenea, se crede ca un supliment de crusin poate preveni și controla anumite simptome și evenimente cronice.
Beneficii și proprietăți
Crusinul este o sursa excelenta de vitamina C, un nutrient esențial pentru sistemul imunitar. Compusii bioactivi din compusii crusinului, cum ar fi antocianinele, polifenolii și carotenoidele, ajuta la prevenirea inflamatiilor și a disfuncțiilor cronice. De asemenea, are proprietati antioxidante, anti-cancer, anti-microbiene si anti-diabetice. Consumul de crusin poate ajuta la reducerea colesterolului si poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima si de accident vascular cerebral.
Utilizare
Crusinul poate fi consumat ca atare sau se poate adauga la foarte multe retete, cum ar fi salate, smoothie-uri, produse de patiserie si produse coapte. De asemenea, poate fi preparat in plus de alte alimente pentru a adauga un gust delicios si un monton de beneficii sanatatii. Crusinul poate fi, de asemenea, transformat in maioneza, compot si suc de crusin.
Contraindicatii
Chiar daca este o sursa nutritiva bogata in vitamine si minerale, crusinul poate fi problematic pentru persoanele care sufera de diabet sau hipertensiune. Deoarece poate contine un nivel ridicat de aldehida, pentru persoanele cu astm conditionat, consumul de crusin poate fi daunator si trebuie evitat, de asemenea. De obicei, consumul de crusin releva simptome de oboseala, greata si ameteli, semn ca pot aparea intolerante alimentare, in special in cazul persoanelor predispuse.