Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Fierberea oualelor este una dintre metodele cele mai usor de a pregati ouale. Cu toate acestea, unul din cele mai mari obstacole care apar atunci cand vrei sa fierbi ouale este sa eviti ca ele sa crape. Crapaturile apar cand ouale sunt expuse prea mult la caldura si pot fi tot felul de neplaceri si stricarea gustului.
Iata cum poti fierbe ouale fara sa crape:
Inainte de a incepe, trebuie sa pastrezi temperatura apei tare dar nu in totalitate fierbinte. Daca apa este prea fierbinte, pot aparea crackuri in coaja.
Scoateti coaja din cutia de oua si puneti-o in apa. Lasati-o sa se incalzeasca la aceeasi temperatura pentru cateva minute.
Cand incepe sa fiarba, potriviti temperatura pentru a obtine un clipit constant.
In timpul fierberii, cufundati ouale cu o lingura si tineti-le in apa calda.
Pentru oua bine fierte, fierbeti-le aproximativ 10 minute, iar pentru oua moi, fierbeti-le aproximativ 6 minute.
Scoate-le din apa cu atentie si tine-le sub un flux de apa rece pentru a preveni crapaturile.
Dupa ce ati scos toate ouale, transferati-le intr-un bol cu apa rece sau gheata. Lasati-le sa se raceasca pentru aproximativ 2 minute, astfel incat sa puteti sa le curatati si sa le tai usor in preparate.
Urmand acesti pasi, vei fi capabil sa fierbi ouale fara sa crape. Fierberea oualelor poate fi un proces usor si placut, daca stii cum sa faci asta. Cu putina experienta si practice, vei avea ouale perfect fierte in scurt timp.