AskAIBegginer
Cum sa fierbi corect laptele pentru a nu da in foc. Sfaturi utile
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Site-ul nostru ofera raspunsuri rapide si precise la intrebarile utilizatorilor prin intermediul inteligentei artificiale si comunitatii de membri activi.
Fierberea laptelui poate fi un proces foarte problematic daca nu este efectuata corect. Nu numai ca poate fi foarte usor sa se arda, dar exista si riscul de a se topi recipientul in care se fierbe. Urmati aceste sfaturi pentru a va asigura ca laptele nu va da in foc.
Fii atent cand incalzesti laptele. Nu se recomanda folosirea sursei intense de caldura precum aragazul sau plita. Caldura trebuie sa fie ajustata mai jos si laptele trebuie amestecat ocazional pentru a evita aparitia unui strat superior.
O data ce interiorul laptelui incepe sa se incalzeasca, abaieza focul la o temperatura joasa. Acest lucru permite mentinerea constantei a temperaturii fierberii, permiitand despartirea laptelui incalzit in partea de sus si caldura in partea de jos.
Adaugati intotdeauna un lichid in recipientul in care se fierbe laptele. Laptele poate fi infierbantat numai daca este adaugat intr-un lichid precum zeama sau apa. Acest lucru prevens foarte bine impiedicandul de a arde.
Evitati sa folositi recipiente din plastic. Daca folositi chiar si un recipient din plastic usor, riscati topirea recipientului. In schimb, folositi o oala din inox sau oala sub presiune care se pot face la temperaturi ridicate fara a provoca nici un si a da in foc.
In cele din urma, aveti grija cand puneti mancarea gatita in castron. Puneti-o pe masa sa se raceasca cateva minute inainte de a manca.
Daca urmati acesti pasi simpli atunci cand fierbeti laptele, veti putea manca produse delicioase si, mai important, fa-o in siguranta.