AskAIBegginer
Cum sa folosesti ghimbirul. Beneficii, proprietati, utilizare si contraindicatii
Cum sa folosesti ghimbirul. Beneficii, proprietati, utilizare si contraindicatii
Distribuie
Ghimbirul, cunoscut si sub numele de Zingiber officinale, este un condiment comun folosit pentru aroma si aroma sa amaruie, dulce si picanta. Acesta a fost folosit ca medicament tradițional în culturi din întreaga lume – din India si China până la Africainte de secolul al optsprezecea.
Astazi, ghimbirul este folosit in bucataria moderna si in medicina. Continutul sau de antioxidanti si proprietatile antiinflamatorii sale ii permit sa faca fata bolilor cronice precum artrita si cancerul. Pe lângă utilizarea sa ca condiment, ghimbirul poate fi consumat suc, capsule, ceai sau decoct.
Beneficii
Ghimbirul are o multime de beneficii asupra sanatatii umane. Unele dintre beneficiile sale notabile sunt:
• Reduce inflamatia: Acesta este bogat in substante antiinflamatoare si antioxidant, ceea ce face mai usor pentru corpul tau sa se apere impotriva inflamatiei si sa lupte impotriva bolilor cronice.
• Tratarea varsaturilor: Unele medicamente trateaza varsaturile prin efectul antimuscarinic, iar ghimbirul poate fi folosit in acelasi mod, reducand nivelul varsaturilor.
• Sprijin in pierderea in greutate: Consumul de ghimbir poate ajuta la arderea grasimilor prin stimularea digestiei si imbunatatirea metabolismului.
• Reduce durerea si rigiditatea artritei: Prin continul sau de Antiinflamatoare Naturale, ghimbirul trateaza inflamatia si reduce rigiditatea si dureri articulare.
Utilizare
Ghimbirul poate fi folosit pentru a adauga aroma si textura preparatelor alimentare si poate fi adaugat la supe, salate si alte mancaruri. Acesta poate fi adaugat si la fructe si legume proaspete.
De asemenea, ghimbirul poate fi utilizat pentru a face ceai sau suc, care poate fi preparat cu o jumatate de lingurita de pulbere de ghimbir sfaramat amestecat cu 250 ml de apa fierbinte si zeama de lamaie si miere dupa gust.
Trebuie sa se aiba grija atunci cand se foloseste aceasta planta, intrucat unele persoane ar putea reactiona advers. Si este recomandat sa se evite folosirea ghimbirului daca exista istorie de boli de inima sau tensiune arteriala mare. Este, de asemenea, important sa se verifice cu medicul daca se iau medicamente, deoarece exista posibilitatea interactiunilor medicamentului cu ghimbirul.
Contraindicatii
Ghimbirul poate interactua cu anumite medicamente precum anticoagulante sau antiagregante plachetare, vindecand astfel sangerarea. Acesta nu trebuie luat pe stomacul gol pentru a se evita problemele intestinale sau un efect excesiv asupra aciditatii stomacale. Sursele excesive de ghimbir pot provoca dureri de cap si leziuni ale stomacului. De asemenea, exista cazuri de persoane care au avut reactii alergice la ghimbir.
Concluzie
In general, ghimbirul este un aliment sanatos si poate fi folosit pentru a trata sau preveni problemele de sanatate, cum ar fi varsaturile, artrita si inflamatia. Cu toate acestea, trebuie luate anumite precautii atunci cand se foloseste acest condiment inaintea consultarii cu un medic pentru a se evita interactiunile medicamentelor si a altor probleme de sanatate. Ghimbirul poate fi consumat in cantitati mari, dar nu se recomanda combinarea acestuia cu alte medicamente pentru a putea preveni efectele adverse.