AskAIBegginer
Cum sa folosesti macesele. Proprietati, beneficii, utilizare si contraindicatii
Cum sa folosesti macesele. Proprietati, beneficii, utilizare si contraindicatii
Distribuie
Macesele sunt cunoscute de mii de ani pentru proprietatile lor de vindecare, iar acest fruct se află în partea superioară a listei fructelor cu cele mai ridicate proprietăți nutritive și sunt ideal pentru a se ajuta la menținerea unei stări generale bune de sănătate. Acestea conțin un puternic antioxidant, numit acid galic sau acid clorogenic, care luptă împotriva radicalilor liberi din organism.
Consumarea regulată de măcişe poate menţine un metabolism sănătos, poate îmbunătăți digestia și poate reduce riscul de boli de inimă. De asemenea, macesele conțin o mulțime de vitamine și minerale, precum vitaminele A, B, C și E și potasiu, magneziu și fosfor, care sunt extrem de benefice pentru sănătate.
Utilizarea maceselor poate fi foarte eficientă pentru a trata dureri de stomac și de gută. Acestea au proprietăți antioxidante, anti-inflamatorii și antiseptice și sunt recomandate ca remediu natural pentru gastrită, ulcer, constipație și alte boli digestive. Planta funcționează ca un diuretic ușor și poate ajuta la eliminarea excesului de lichide din organism.
Macesele pot fi consumate proaspete sau în formă de suc. De asemenea, se pot adăuga semințe și fructe uscate în salate și se pot adăuga semințe macinate în iaurt sau alte preparate cu conținut ridicat de proteine. Macesele și macetriderii pot fi, de asemenea, folosite pentru prepararea de condimente și marinate.
Pe lângă proprietățile medicinale și de aromă, macesele au și o mulțime de contraindicații. Nu sunt recomandate pentru persoanele care au tensiune arterială scăzută sau sensibilitatea la aspirina. De asemenea, acestea nu sunt recomandate femeilor însărcinate sau care alăptează. Acestea nu trebuie consumate în exces, deoarece un consum în exces poate avea efecte adverse.