AskAIBegginer
Cum sa faci maia naturala pentru painea de casa
Cum sa faci maia naturala pentru painea de casa
Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Maiaa naturala este un aluat de baza pentru orice reteta de paine de casa. Are un aromeit și gust bun si este usor de preparat. Procesul necesita timp, dar cu putina planificare, puteti obtine rezultate excelente.
Ingrediente necesare
Pentru a pregati maiaa naturala ai nevoie de o masina de framantat chifle sau o cantitate mare de forta bruta. Ai nevoie de 2 parți de apa calda (aproximativ 110 grade Fahrenheit) și 1 parte de drojdie proaspata . Drojdia se poate obtine gratuit din magazinul local alimentar sau se poate cumpara online. De asemenea, aveti nevoie de 2 parti de faina si 1 parte de sare.
Instrucțiuni de preparare
Pentru a pregati maiaa naturala, inceputi prin amestecarea drojdiei in apa calda intr-un vas mare. Adaugati sarea, apoi amestecati cu o lingura pana cand se dizolva. Incepeti apoi adaugarea fainii, incet, pe masura ce amestecati . Cand toata faina a fost incorporata, obtineti un aluat mai tare.
Continuati amestecand aluatul de 15-20 de minute sau pana cand devine extrem de elastic si obtineti o consistenta asemanatoare cu cea a cauciucului. Transformati-l apoi in forma de bila si puneti-l intr-un vas acoperit. Lasati pentru a se ridica intr-un loc cald, acoperit cu o carpa. Lasati-l sa creasca timp de 12-18 ore sau pana cand devine dublu in volum.
Procesul final
Cand aluatul a crescut si s-a dublat, puneti-l pe o suprafata presarata cu faina, impaturiti-l rapid si modelati-l in forma dorita de paine, tarta sau covrigi. Puneti-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt si acoperiti cu o carpa curata. Lasati-l sa creasca apoi inca 45 de minute pana se ridica.
Inainte de coacere, maiaua naturala poate fi decojita cu ajutorul unui spray de lapte pentru a obtine o crusta aburinda. Introduceti-o apoi in cuptorul preincalzit la 400°F pentru 25-30 de minute . Qua ce a fost coapta,indepartati-o imediat din tava si lasati-o sa se raceasca.
Maiaua naturala pregatita va fi usor de framantat si pufoasa, cu o aroma si o textura placuta. Orice reteta care o include va rezulta in paine gustoasa, cu o corpolență și otextura excelenta. Bon appétit!