AskAIBegginer
Ciorba falsa de burta. Cum sa faci aceasta reteta cu ciuperci pleurotus
Ciorba falsa de burta. Cum sa faci aceasta reteta cu ciuperci pleurotus
Distribuie
Ciorba falsa de burta cu ciuperci pleurotus este un fel de mancare pe piata de la inceputul lunii noiembrie in tarile balcanice si nu numai. Acest fel de mancare este populara pentru ca este usoara si aromata, dar si pentru ca poate fi preparata variind si combinand mai multe ingrediente.
Ingredientele principale ale ciorbei false sunt ciupercile Pleurotus, cartofii albi, ceapa, morcovii si leusteanul. Aceste ingrediente pot fi preparate si combinate pentru a crea o savuroasa si aromata ciorba.
In primul rand, se pregatesc ciupercile pleurotus. Acestea se pot fierbe cu un pic de apa sau se pot coace. Ciupercile sunt bine clatite si se taie marunt pentru a se adauga mai usor in ciorba.
Urmeaza cartofii albi. Acestia se taie cubulete, se pun la fiert in apa si se lasa sa fiarba pentru aproximativ 10 minute.Una dintre cele mai importante parti ale retetei este prepararea sucuatasului, folosit pentru a da aroma ciorbei. Aceasta se face cu ceapa, morcov si leustean tocate si se lasa sa se inabuseze in ulei. La sfarsit, se adauga sucuatasul in ciorba si se lasa la foc mic; se amesteca in mod regulat pentru a nu se prinde. Se poate adauga si sare si piper, dupa gust.
In final, ciorba falsa de burta cu ciuperci pleurotus se serveste calda, in farfurii adancute si cu frunza de leustean. Este deliciata si aroma si adaugata de ceapa prajita pune in evidenta gustul de legume si ciuperci tare placut. Aceasta ciorba se poate consuma alaturi de smantana si mamaliguta, pentru a adauga si mai multa savoare, ceea ce face ca aceasta reteta sa se iasa in evidenta si sa fie foarte populara.