AskAIBegginer
Cum sa marinezi carnea in mod corect. Cat timp trebuie lasata
Cum sa marinezi carnea in mod corect. Cat timp trebuie lasata
Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
la marinata
Marinarea este o metoda excelenta pentru a imbunatati gustul si textura carnii, cu conditia ca aceasta sa fie preparata corect. Una dintre cele mai importante parti ale gatitului este sa stii cat timp trebuie sa lasi carnea la marinata. In functie de alimentul sunt necesare perioade diferite.
Pentru a pregati un proces optim de marinare, ar trebui sa folositi un lichid acid, cum ar fi unul din aceste 5 cele mai intalnite: alcool, vin, otet, suc de citrice sau iaurt. Acestea actioneaza in mod eficient, patrunzand cu usurinta in profunzimea carnei pentru a o face mai gustoasa si mai aromata.
Carnea mai groasă cum ar fi cotletul de porc sau vita trebuie sa stea la marinata intre 2 si 6 ore, in functie de grosimea sa. Puteti lasa carnea mai mult decat acest timp stabilit, atata timp cat lichidul de marinat este schimbat de cateva ori pentru a se asigura ca mancarea nu este prea acida.
Carnea mai subtire, cum ar fi pestele, puii sau carnea de curcan, ar trebui sa stea cel mult 2 ore la marinat, altfel se poate deteriora. Carnea de pui sau de curcan necesita cel mai putin timp, de circa 45 de minute, pentru ca aceasta este mai fragila.
De asemenea, este recomandat sa folositi bucati mai mici de carne pentru a ajunge in mod uniform la gustul corect. Cu cat este mai subtire carnea, cu atat mai repede scenariul normal de marinare prevazut.
Ca regula practica de baza, nu lasa carnea sa stea la marinata pentru mai mult de 8 ore. Uneori puteti marina carnea si peste noapte, insa ar trebui sa verificati indicatorii acizitatii pentru a fi siguri ca carnea nu va fi afectata.