Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Tuica din flori de salcam este o bautura stilata si unica, care imbina gustul de zahar cu aroma de flori si o aroma de tufis. Este una dintre cele mai vechi bauturi traditionale din Romania si este gata de servit atat calda cat si rece.
Daca te intrebi cum sa faci tuica din flori de salcam, urmeaza aceste instructiuni si vei obtine o bautura traditionala in cateva ore.
Suprafata necesara pentru prepararea tuicii este intinsa, mai ales daca se folosesc florile de salcam in cantitati mai mari. Asa ca, inainte de a incepe, verifica daca ai suficient spatiu.
Pentru a incepe preparatul, ai nevoie de nisip sau pamant, care se introduce in borcanul in care sunt adunate florile. Acest nisip se amesteca cu florile si se acopera borcanul, astfel incat sa pastreze aroma. Apoi, cu un furtun sau un borcan mic, se toarna alcool alimentar de 40 de grade peste acest amestec. Se recomanda sa se adauge 1 litru de alcool pentru fiecare 5-10 kg de flori. In functie de preferinta, se pot adauga si miere si zahar.
Dupa ce amestecul a fost completat, se inchide borcanul si acesta se pastreaza intr-un loc racoros, pentru 10-15 zile, zilnic agitandu-se conținutul.
Dupa perioada de infuzare, tuica ar trebui sa aiba o culoare galben-babie si se trece printr-un videocoloana pentru a se indeparta eventualele impuritati. Apoi bautura se poate servi calda sau rece, insotita de miere sau zahar, in functie de preferinta.
In cazul in care nu iti ajung florile de salcam, poti folosi si alte flori, cum ar fi florile de tei, iar tuica se poate servi alaturi de diverse mancaruri precum pizza sau paste. O sticla de tuica din flori de salcam mai poate fi savurata si ca o bautura stand-alone, datorita gustului sau unic si aromat.