AskAIBegginer
Cum se face mustul de struguri si dupa cat timp se transforma in alcool
Cum se face mustul de struguri si dupa cat timp se transforma in alcool
Distribuie
Mustul de struguri este un produs obţinut prin măcinarea boabelor de struguri într-un recipient, strugurii murati sunt amestecaţi cu ajutorul unor cutii mici, apoi macinaţi si stoarşi, astfel se separă sucul de miezul de struguri. Sucul obţinut prin stors este în general folosit pentru prepararea vinurilor. Acesta nu trebuie să fie sărat, acesta fiind periculos pentru prelucrare și consum.
Un proces obișnuit în producția mustului de struguri presupune adăugarea de zahăr, pentru a-i oferi o aromă mai dulce. Se mai adaugă și anumite drojdii pentru a începe procesul de fermentare, în cazul în care se dorește obținerea unui produs alcoolic. Acest proces poate dura între 5 și 8 luni, în funcție de numărul de drojdii folosite și de concentraţia lor.
Pe măsură ce acest proces progresează, practicienii pot filtra, pasteuriza sau clarifica mustul de struguri. Acest proces poate dura încă două săptămâni, în funcție de numărul de etape și de nevoile specifice ale producătorului. Procesul de îmbuteliere se poate face și în același timp.
Când acest proces este complet, mustul de struguri se transformă în alcool. Un must cu concentrație scăzută de alcool are 14% alcool, în timp ce vinul obișnuit poate avea de la 11% alcool până la 16% alcool sau chiar mai mult.
Acest proces poate dura, în funcție de nevoile specifice ale producătorului, de la câteva luni până la un an întreg. Acest proces necesită etape și producție meticuloasă și prețiosă.