AskAIBegginer
Cum se gatesc, de fapt, acele sarmale care practic se topesc in gura. Reteta speciala pe care putini o cunosc
Cum se gatesc, de fapt, acele sarmale care practic se topesc in gura. Reteta speciala pe care putini o cunosc
Distribuie
!
Sarmalele sunt un fel de mancare traditionala din culturile balcanice si sunt adorate in Romania si in Balkani. Sarmalele sunt umplute de obicei cu carne si orez si sunt envacuate si fierte sau coapte in foi de varza. Aceasta reteta delicioasa poate fi facuta cu usurinta in propriul bucatar.
Pentru a incepe, pregatiti carnea, mai bine sa folositi amestec de carne de porc si vita. Carnea ar trebui sa fie macinata bine, cu ajutorul unui masina de tocat. Cu aceasta forma de carne, amestecati unul sau mai multe tipuri de condimente precum boiaua de ardei, usturoi, otet, sare si piper. Adaugati orez in amestec, cateva linguri de orez fiind suficient.
Dupa ce ati pregatit amestecul, pregatiti foile de varza. Puteti folosi foile curbate sau frunzesoase, in functie de preferinte. Varza trebuie curatata si spalata usor. Apoi taiati miezul si lasati foile in apa pentru a se inmuia timp de cateva ore.
Apoi, rulati fiecare frunza de varza si umpleti cu amestecul. Puneti cat actetul si pateul despre cat se poate.Rulati sarmalele cu atentie si asigurati-va ca stau bine infasurate.
Inainte de gatire, trebuie sa le tavish in apa si apoi sa le aduceti la foc foarte mic, pentru a se fierbe incet. Sarmalele se fierb pana cand se inmoaie. Ar trebui sa le lasi la fiert, pana ce foile devin firave si gata sa se topeasca in gura.
Puteti servi sarmalele cu un pilaf de orez, mamaliga sau alti pilafi, si cu un salad de legume. Sarmalele sunt atat de gustoase, incat se vor topi literalmente in gura. Aceasta delicioasa reteta o sa iti aduca multe aplauze!