AskAIBegginer
Cum faci caltabos ardelenesc. E absolut senzational daca il gatesti asa
Cum faci caltabos ardelenesc. E absolut senzational daca il gatesti asa
Distribuie
cum se cuvine.
Caltabos ardelenesc este un plat traditional, foarte iubit de localnicii din zona Ardealului. Acesta a devenit faimos si apreciat in intreaga tara de-a lungul anilor, datorita delicatetei si aroma sa unica.
Pentru a prepara acest amestec traditional din carne, legume si condimente, ai nevoie de: 250 grame de carne de vita sau pui, 400 grame cartofi, 1 ceapa mare tocata, 1 lingura unt, 1 lingura boabe de piper, 2 linguri mustar, 100 grame cascaval, sare si piper, 1 lingura de ulei de masline, 2 linguri de suc de rosii.
In primul rand, se pune apa intr-o cratita si se adauga carnea, sarea si piperul. Se lasa carnea la fiert timp de 15-20 minute. Intre timp, se curata cartofii si se taie in bucati mici. Incingeti untul intr-o tigaie incapatoare si adaugati ceapa tocata. G aseleasca ceapa pana devine aurie. Adaugati cartofii, mustarul si boabele de piper. Fierbeti la foc mic, amestecand din cand in cand.
Adaugati carnea scursa si inabusiti amestecul pentru 10 minute. Adaugati suc de rosii si amestecati pana se formeaza un sos. Transferati caltabosul in vasul de servit, presarati cascavalul deasupra si mai presarati deasupra si sare, piper si ulei de masline.
Lasati caltabosul ardelenesc sa se raceasca puin inainte de servire. Caltabosul ardelenesc este ideal servit impreuna cu salata sau chiar de una singura. Este delicios si surprinzator de gustos, iar localnicii din Ardeal o saluta cu entuziasm.