Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Praf de copt sau bicarbonat de sodiu este un ingredient alimentar care se utilizează în bucătărie pentru produse de cofetărie, brânzeturi, paste făinoase, peste și sosuri. Acesta este unul dintre cei mai vechi aditivi alimentari fabricați. Atunci când este amestecat cu acizi precum arfi iaurtul, sucul de lămâie sau vinul, producă elementele chimice care fac ca produsele de cofetărie să devină mai pufoase și să crească.
Praf de copt este, de asemenea, utilizat ca unul dintre ingredientele principale în aluatul de pizza, gătitul clătitelor de pui și tortelor. Acesta se adaugă ingredientelor pentru a face produsele mai umflate.
În afară de utilizarea sa culinară, praful de copt poate fi folosit și în scopuri medicale. Acesta a fost folosit pentru a trata un punct de vedere medical condiții, cum ar fi acidul uric, boala coronariană, guta, artrită și multe altele. De asemenea, praful de copt este de asemenea cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice și este utilizat în mod obișnuit în tratarea rănilor și durerii.
Deși poate fi mai puțin cunoscut decât alte alimente și ingrediente, praful de copt este unul dintre cele mai vechi și mai folosite ingrediente în bucătărie. Din acest motiv este folosit într-o gamă largă de preparate diverse, precum și în scopuri medicale.