AskAIBegginer
Cât de sănătos este șoriciul? Ce conține și ce beneficii are șoriciul?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Site-ul nostru ofera raspunsuri rapide si precise la intrebarile utilizatorilor prin intermediul inteligentei artificiale si comunitatii de membri activi.
Şoriciul, cunoscut și sub numele generic de cârnați este unul dintre cele mai populare tipuri de carne. Este un ingredient versatil care se poate adăuga la numeroase feluri de mâncare sau poate fi servit ca atare.
Unele șoareci sunt marinate sau fierte înainte de a fi vândute, însă cea mai sănătoasă variantă este cea simplă, fără condimente adăugate. Un șorici conține între 140-160 de calorii și este foarte bogat în proteine, conținând aproximativ 14 gram de proteine de calitate în fiecare slugă. De asemenea, conține vitamina B12, zinc, fier, seleniu, colină și alte nutrienți importante.
Beneficiile consumului de șoareci includ gestionarea greutății corporale, reducerea riscului de diabet și infarct de miocard deoarece conțin o cantitate mica de grasimi saturate. De asemenea, șoricii au un conținut scăzut de sodiu, lucru ce îl face un aliment ideal pentru persoanele suferinde de hipertensiune.
Șoriciul conține, de asemenea, o cantitate mare de glutamat monosodic, substanță responsabilă de savoarea umami care este întâlnită frecvent în alimentele procesate sau comerciale.
În concluzie, șoricii reprezintă o alegere alimentară sănătoasă. Acesta are un conținut bogat în nutrienți esențiali și este un aliment versatil, care poate fi consumat fie și crud, fie fiert. Șoriciul nu conține cantități prea mari de grasimi saturate și poate contribui la controlul greutății, reducerea tensiunii arteriale și prevenirea diabetului și a bolilor de inimă.