AskAIBegginer
Cum sa cresti arborele de jad. Ingrijire, inmultire, boli si daunatori
Cum sa cresti arborele de jad. Ingrijire, inmultire, boli si daunatori
Distribuie
Arborele de jad este un arbore ciopartit frumos si popular, intalnit in gradinile din intreaga lume. Acest arbore poate ajunge la inaltimi de pana la 12 metri si are frunze lucioase si usor turtite. Ca un arbore ornament, arborele de jad poate adauga o textura interesanta si frumusete peisajului dvs. In acest ghid, vom explora cum sa cresteti arborele de jad si sa va bucurati de acest interesant prieten al naturii.
Ingrijirea arborelui de jad
Arborele de jad va fi cel mai fericit in conditii de lumină foarte luminata, cu sau fara directii directe de lumina. Alege orice pozitionare care ofera cel putin sase ore de lumina solara in mod direct zilnic. Ca si suport de sol, selecteaza un amestec bogat in nutrieti, umezit de fertilizator usor si pierde. Evitati maturarile excesive si asigurati-va ca rădăcina arborelui de jad are acces la aerul necesar, deoarece lucrul acesta poate preveni pericolul aparitiei bolilor si bolilor si agenilor patogeni.
Inmultirea arborelui de jad
Inmultirea arborelui de jad poate fi realizata prin seminte sau prin taieri. Semintele sunt cele mai usor de procurat si sunt cel mai frecvent folosite modalitate. Pentru a face asta, selectati semintele mai mari si curatati-le in prealabil pentru a indeparta stratul exteriu. Apoi, firele de jad vor trebui plantate in pamant sau in ghivece si udate frecvent.
Post-germinare, arborele tau va trebui sa fie umbrit in mod corespunzator, deoarece prea multa lumina poate cauza arsurile arborelui tau. Cea mai buna alternativa la semintele de jad este folosirea taierilor, care sunt cel mai frecvent folositemde catre specialisti. Atunci cand sunt inmultite prin taieri, arborele de jad este plantat in sol bogat si udat frecvent.
Boli si daunatori
In ciuda numeroaselor lor beneficii ornamentale, arborii de jad sunt, de asemenea, susceptibili la daunatori si boli. Specialistii recomanda identificarea si combaterea devreme a problemelor, astfel incat sa se poata preveni pagubele negative. Pradatorii cel mai des intalniti pe arborii de jad sunt afidele, paduchii-de-fluture si viermii/larvele de omida. Lipsa de umiditate poate duce la aparitia ciupercilor si a bolilor de radacina, inclusiv backetry, putregaiului si inmuierii rotilor. Orice boala sau daunator detectat de dvs. trebuie tratat imediat, iar arborele trebuie monitorizat pentru progresul sau.
In concluzie, arborele de jad este un adevarat prieten al naturii care poate adauga un strop de frumusete si interes unui peisaj. Cresterea sa poate necesita cateva tratamente de intretinere specifice si chiar mai mult curatenie in cazul in care daunatori sau boli apar.