AskAIBegginer
Cultivare rubarba. Cum sa cresti aceasta planta
Cultivare rubarba. Cum sa cresti aceasta planta
Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Rubarba este o planta anuala sau perena, cunoscuta pentru fructele sale unice si compotul sau de limonada. Din punct de vedere al dificultatii, cultivarea rubarba este simpla, iar obtinerea unei recolte bogate, gustoase si concentrate depinde de intretinerea cu atentie a plantei.
Atunci cand o cultivati pe cont propriu, este important sa alegeti soiuri de rubarba cu fructe mai mari. In cazul in care este posibil, obtineti o stolomie sanatoasa de la un gardener mai experimentat, deoarece aceasta va schimba soiul de rubarba pe care ii veti avea.
Plantarea ar trebui sa aiba loc in luna aprilie sau mai. Plantele pot fi crescute din butasi, rulou de turba sau din sferturi obtinute din radacina. Cea mai buna locatie pentru plantarea rubarbei este o zona cu lumina indirecata si o umiditate mare, lucru ce se poate obtine prin pulverizarea unei cantitati mici de apa. Cand plantezi rubarba, asigura-te ca partea cu tija este orientata spre suprafata pamantului, iar plantele sunt asezate la o distanta cuprinsa intre 25 si 45 de centimetri. In cazul in care alegeti sa-i seminati direct in gradina, aceasta trebuie sa fie gru data, la o adancime de pana la 1 centimetru, si sa fie presarata cu ingrasamant.
Rubarba necesita udarea zilnica, in special in timpul sezonului cald. Apa trebuie sa fie suficienta pentru a acoperi stratul superior de sol si pentru a mentine solul umed. Se recomanda fertilizarea periodica cu masuri moderate, cu ingrasamant organic.
Dezvoltarea rubarbei nu necesita foarte multa intretinere, insa rumegarile necontrolate precum insectele si mamiferele pot distruge plantele si fructele minuscule. Controlul daunatorilor se poate face manual si, exclusiv in cazul necesitatii, cu produse chimice.
Atentie la colectarea unor rubarbe prea copilare! Atunci cand afinisemile devin mai mari, acestea sunt mai gustoase si mai bogate in zaharuri. Rubarba matura se preia usor, plopindu-si tegumentul.
Daca serviti cu regularitate rubarba, asigurati-va intotdeauna adapost acordat plantei, prin acoperirea cu o folie de material plastic sau prelucrarea culturii cu mranita.
Daca urmati aceste recomandari, veti putea avea o cultura productiva si gustoasa a rubarbei.