AskAIBegginer
Reteta de paste carbonara. Cum se prepara sosul si ce ingrediente iti trebuie
Reteta de paste carbonara. Cum se prepara sosul si ce ingrediente iti trebuie
Distribuie
Reteta de paste carbonara se poate numi una din cele mai vechi retete de paste. Acest preparat, cu un sos cremos si delicat, se prepara usor si rapid si a rezistat testului timpului.
Sosul de paste carbonara se prepara cu usturoi, ou, smantana si parmezan. Pentru sos aveti nevoie de 1 ou, 2-3 catei de usturoi, 50 ml de smantana si 3-4 linguri de parmezan.
In primul rand, pregatiti usturoiul. Taiati-l marunt, iar apoi caliti-l intr-o cratita cu ulei. Puneti apoi spaghetele la fiert intr-un vas acoperit cu apa.
Cu untul frecat, adaugati oul batut usor si gatiti pana se ingroasa putin. Urmatorul pas este adaugarea smantanii si a parmezanului.
Adaugati apoi spaghetele fierte in sos. Lasati cateva minute pe foc, adaugati verdeata maruntita, si acesta este gata de servit!
Ca si garnitura, puteti servi paste carbonara cu o salata proaspata si o portie de bacon prabusit dulce si crocant. Este important sa folositi putin piper negru proaspat macinat pentru a da un si mai bun gust.
Reteta de paste carbonara este un preparat simplu si delicios, care ne va incanta intotdeauna simturile.