Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Pasta bolognese este traditional un fel de mancare italiana folosita si servita in toata lumea, si exista multe retete usor diferite pentru a face aceasta mancare. Pasta bolognese este una dintre cele mai populare retete de paste calde si delicioase.
Pentru a face pastele bolognese ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g de carne de vita macinata, 200 g de carnaciori (optional), o ceapa medie, o lamaie mici, o legatura de cimbru uscat, 3 catei de usturoi, 2 linguri de ulei de masline, 2 linguri de concentrat de tomate, 400 ml de vin rosu, 500 ml de bulion de pui sau de vita, 500 g de paste (spaghetti, penne, etc.), parmezan proaspat ras, sare si piper dupa gust.
Incepe prin a toca ceapa si usturorii. Apoi adauga uleiul intr-o tigaie si praji ceapa pana devine galbena. Adauga carnatii si prajeste-i inainte de a adauga carnea de vita si a frige-o pana devine rumenita. Adauga apoi concentratul de tomate, cimbrul si vinul rosu. Lasa sa fiarba la foc mic cateva minute, apoi adauga bulionul si lasa sa fiarba inca 15 minute. Potriveste-i gustul cu sare si piper.
In alta tigaie, adauga apa clocotita si fierbe-o pe foc mediu, adauga pastele si fierbe-le timp de 10-12 minute, sau pana devin moi dar ferme. Scoate pasta din foc, pune-o intr-un caston si adaug-o in sosul de carne. Adauga o lingura de parmezan si cateva sferturi de lamaie. Amesteca usor si lasa sa fiarba inca 8-10 minute.
Serveste pasta bolognese acoperita cu parmezan si bucatele de lamaie. Servete hot. Pofta buna!