AskAIBegginer
Reteta de chec pentru aperitiv cu mezeluri si cascaval. Cum il faci si ce ingrediente iti trebuie
Reteta de chec pentru aperitiv cu mezeluri si cascaval. Cum il faci si ce ingrediente iti trebuie
Distribuie
Ingrediente
• 500 g faina
• 100 g unt
• 2 ouo
• 3 linguri de ulei
• 1 praf de sare
• 1 lingurita de praf de copt
• 2 plicuri de drojdie uscata
• 200 ml apa
• 200 g mezeluri de orice fel
• 200 go cascaval ras
Instructiuni
Intr-un castron mare, amesteca faina, sarea si praful de copt, adauga drojdia uscata si amesteca bine.
Fierbe apa si topeste untul in ea, apoi lasa-o sa se raceasca.
Peste compozitia de faina si drojdia adauga apa cu unt topita si amesteca bine.
Incorporeaza si ouale si uleiul, apoi amesteca pana obtii o consistenta cremoasa.
Tapeteaza un vas de copt cu hartie de copt si presara putin ulei.
Transfera compozitia in vasul pregatit, adauga mezelurile, cascavalul si amesteca cu o lingura de lemn.
Pune vasul la cuptor si lasa checul sa se gateasca timp de 30-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
Dupa ce ai scos checul din cuptor, lasa-l sa se raceasca.
Asaza-l intr-un platou mare si serveste alaturi de salata si alte aperitive.