AskAIBegginer
Cum sa faci desertul faguri? Reteta pentru un blat pufos si potrivit de dulce
Cum sa faci desertul faguri? Reteta pentru un blat pufos si potrivit de dulce
Distribuie
Fagurii sunt un desert tradițional românesc, fiind una dintre mâncărurile preferate de mulți. Pentru a face faguri perfecti, trebuie sa incepeti cu un blat pufos si dulce, potrivit pentru toata familia. Iata reteta:
Ingrediente:
Instructiuni:
Pasul 1: Separati albusurile de galbenusuri si mixati albusurile intr-un vas. Adaugati zahar in albusurile mixate si mixati bine pentru a obtine o spuma groasa si lucioasa.
Pasul 2: Daca se doreste, puteti sa adaugati esenta preferata – Portocale sau lamaie.
Pasul 3: Adaugati galbenusurile in spuma de albusuri si zahar si mixati bine.
Pasul 4: Adaugati laptele, uleiul si vanilia si amestecati din nou cu o spatula, pana cand obtineti o compozitie omogena.
Pasul 5: Adaugati faina si praful de copt si amestecati cu spatula, pana obtineti un blat fin si omogen.
Pasul 6: Transferati compozitia intr-o tava de briosa unsa cu putin ulei si nivelati blatul pe fundul tavii.
Pasul 7: Coaceti blatul pentru aproximativ 25-30 de minute la foc moderat. Daca vreti sa verificati daca blatul este facut, introduceti o scobitoare in el si vedeti daca scobitoarea iese curata.
Puteti savura acest blat pufos si dulce de faguri alaturi de restul familiei si prietenilor. Acest blat poate fi folosit atat ca baza pentru deserturi, cat si pentru a prepara delicioase sandwich-uri. Pentru un desert delicios si usor de pregatit, serviti blatul cu gem sau ciocolata si poate chiar putin sos de caramel.