AskAIBegginer
Cum sa faci gris cu lapte. Desertul care te intoarce in copilarie
Cum sa faci gris cu lapte. Desertul care te intoarce in copilarie
Distribuie
Reteta de gris cu lapte este ideala pentru cei care isi doresc sa se intoarca la copilarie in ceea ce priveste deserturile. Grisul sau frisca, un aliment usor si pufos, excelent pentru a fi adaugat la orice desert, este un amestec de lapte si orez fiert, sau la o simpla gris cu lapte, adica lapte, zahar si orez fiert.
Ingredientele de baza sunt foarte simple, la fel si procedura de preparare. Intai, trebuie sa fierbeti½ cana de orez in 1-2 litri de apa. Cel mai potrivit este sa folositi un vas de consistenta mai mare, astfel incat sa poti amesteca usor si sa nu existe riscul ca orezul sa se prinda de fund. Cand orezul este fiert, trebuie lasat sa se raceasca, dupa care se adauga 1-2 cani de lapte.
Apoi, poti usor sa adaugi zaharul si sa amesteci bine. In cele din urma, trebuie sa intri cu o masina de facut excesul de lapte si orez – una care sa taie amestecul in mod uniform. Trebuie sa amesteci bine si sa lasi grisul sa se raceasca in mod corespunzator.
Cand grisul este suficient de rece, trebuie sa il servesti cu o crema delicioasa, frisca sau fructe proaspete, pentru a-ti aminti gusturile copilariei. Daca iti doresti sa obtii un gris mai cremos si sa nu fie prea usor, adauga ¼ cana de smantana pentru a oferi grisului un aspect si un gust asemanator cu cel al laptelui cu orez.
Gustul grisului cu lapte poate fi complet diferit, in functie de modul tau de pregatire. Iti poti folosi imaginatia pentru a adauga mai multe fructe sau alte ingrediente care sa aduca un plus desertului. O alta varianta delicioasa este aceea de a adauga seminte amestecate cu nuci si ciocolata pentru un plus de arome si texturi.
Daca vrei sa faci un desert acasa pentru familie sau prieteni, grisul cu lapte este cea mai buna optiune. Este usor de facut, nu va dura foarte mult si este foarte hranitor.
Pofta buna!