AskAIBegginer
Cum se face si cum se orneaza salata de Boeuf pentru Craciun si Revelion
Cum se face si cum se orneaza salata de Boeuf pentru Craciun si Revelion
Distribuie
Salata de boeuf este un aliment traditional din meniul de Craciun si Revelion, deoarece pune in valoare senzatia acestor evenimente prin aspectul sau apetisant. De aceea, este esential sa ii acordati o atentie sporita atunci cand o pregatiti. Iata cum sa procedati pas cu pas.
Ingrediente:
-750 g de carne de vita, taiata cubulete
-2 ardei gras rosii, curatati si taiati in cubulete
-2 cepe medii, taiate solzi
-2 catei de usturoi zdrobiti
-150ml de smantana
-4 linguri de mustar
-4 linguri de ulei de masline
-3 linguri de otet balsamic
-4 cartofi murati, taiati fasii
-2 linguri de busuioc proaspat
-Masline fara samburi, taiate felii
-Sare si piper dupa gust
Instructiuni:
Pasul 1: Mai intai, inabusi carnea de vita pana cand se rumeneste bine. Apoi, adauga sare si piper dupa gust.
Pasul 2: Intr-un bol, amesteca ardeiul gras, ceapa, usturoiul, mustarul, uleiul de masline, otetul balsamic, smantana. Amestecati bine toate ingredientele pentru a obtine o sosie vindecata.
Pasul 3: Intr-un vas termorezistent, adauga carnea de vita, sosul si cartofii murati. Omogenizeaza bine compozitia.
Pasul 4: Acopera vasul cu un capac si lasa-l sa fiarba, periodic amestecand pentru a se distribui uniform sosul si cartofii murati.
Pasul 5: Daca ai lasat vasul sa fiarba pana cand ai obtinut o carne bine facuta si o sosie aromata, scoate-l de pe foc.
Pentru a incheia aceasta reteta delicioasa de salata de boeuf, orneaza-o cu busuioc proaspat, masline si rosii uscate. Acest ultim detaliu poate transforma salata intr-un adevarat spectacol de culoare si aroma, perfect pentru masa de Craciun sau Revelion.