Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Toamna este momentul ideal pentru a pregati muraturi. Unele legume sunt crescute in mod natural si cresc in sezoane si ofera savoarea toamnei in bucatareala ta. Muraturile sunt usor de ridicat impreuna cu familia si prietenii pentru a face actiunea mai placuta.
Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa selectati legumele potrivite. Dovleceii, varza, ardeiul si ceapa sunt binevenite pe lista. Luați o privire la fermierii locali sau magazinul de alimente pentru a vedea ce se ofera. Acest lucru va ajuta sa va faceti o idee despre diferitele sortimente pe care le puteti folosi.
Urmatorul pas este sa aveti tot ce aveti nevoie. Veti avea nevoie de o oala sau o butoi de cauciuc pentru a fi folosita, sare, otet, zahar, condimente si borcanase. Muraturile pot fi facute in saramura sau azotata. Fiecare are propriile sale beneficii si gusturi.
Atunci cand alegi muraturile, poti taia felii sau forma. De obicei, formele rotunde sau patrate sunt preferate. Asigurați-vă că tăiați feliile destul de subtiri pentru ca muraturile sa fie pregate rapid.
Dupa ce legumele sunt taiate, asezati-le in strat subtire in borcan. Acoperiți legumele cu sare și adăugați apoi apa, otet sau suc de lamaie, zahar sau alte condimente, in funcție de preferintele dumneavoastra. Apoi, infuzați borcanul cu ulei. Inchideți borcanul și așteptațiv pe o suprafată plana, undeva racoare si intunecata.
După ce au stat acolo câteva zile, veți fi pregătiți să gustați muraturile pe care le-ați facut. Ele vor avea inca o punere presupus, care se poate mari pe masura ce muraturile se maturizeaza. Asigurati-va ca toate muraturile sunt acoperite in lichidul borcanului si schimbati lichidul periodic pentru a se asigura ca muraturile raman proaspete.
Muraturile sunt gustoase și pot aduce o mulțime de beneficii pentru sanatate. Ele sunt un adaos bogat in vitamine, minerale și antioxidanti si pot fi consumate ca atare, in salate sau in amestecuri. Iata deci, cum puteti pregati muraturi toamna aceasta.