AskAIBegginer
Cum sa cresti rucola in ghiveci, chiar la tine acasa
Cum sa cresti rucola in ghiveci, chiar la tine acasa
Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Rucola poate fi unul dintre cele mai profitabile si delicioase de legume de cultura chiar la tine acasa. Este plină de nutrienți și adaugă un gust ușor picant la salate sau pizza. Dar pentru a avea succes în culturile tale de rucola casnică, există anumite lucruri pe care trebuie să le știi despre cum să crești rucola în ghivece.
În primul rând, selectează o recipient potrivit pentru culturile de rucola de interior. O persoană își poate cultiva rucola chiar și într-un ghiveci mic, cu un diametru de 25 cm și 23 cm adâncime. Este esențial ca solul să fie oricum liber, astfel încât plantele să se poată extinde corespunzător. Se recomandă umplerea ghivecelui nu mai mare de doi-trei centimetri sub marginea recipientului. Apoi poți folosi turbă sau potting soil joasă în humus și olimpă pentru sol și fertilizare. Acoperă solul cu oțet 2-3% sau ferăstrău marin pentru a ucide orice microorganism care ar putea afecta cultura de rucola.
Apoi, ia sămânța de rucola și răspândește-o pe sol în ghiveciul pregătit. Nu întoarce nisipul peste sămânță. În schimb, presarați un strat fin de îngrășământ ușor deasupra sămânței. Utilizați 50 grame de îngrășământ pe fiecare 10 litri de sol pentru o producție optimă. Apoi umeziți solul cu un eșantion cu atenție reglată, lăsând întotdeauna apa să picure în jurul rădăcinilor și să se evapore înainte ca ghiveciul să se simtă prea umed.
Este bine să plasați ghiveciul într-o zonă cu lumină directă a soarelui, în ferestre bine iluminate sau chiar luminate artificiale. Țineți temperatura la 18 și 25 de grade Celsius și monitorizați regulat umiditatea.
Culturile de rucola germinează în decurs de o săptămână după lsămânțare. Îngrășământul trebuie reaplicat la fiecare două săptămâni, în caz contrar, rucola este predispusă la carențe de nutrienți. Rucola devine matură în 30 de zile și poate fi culesă cu foarfece pentru a împiedica ruperea tulpinilor.
Urmând aceste instrucțiuni, ar trebui să poți avea succes în cultivarea de rucola chiar și în spații limitate. Datorită acestui proces simplu, vei putea bucura de salate proaspete și imaginative în fiecare zi.