AskAIBegginer
Reteta de biscuiti pentru Craciun, ornati ca la carte pentru sarbatorile de iarna
Reteta de biscuiti pentru Craciun, ornati ca la carte pentru sarbatorile de iarna
Distribuie
Sarbatorile de iarna sunt prilejul perfect pentru pregatirea bucatelor delicioase si a specialitatilor traditionale in familie. Printre acestea, prepararea de biscuiti de Craciun este una dintre cele mai placute activitati. Acestia pot fi decorati frumos si serviti ca desert. Urmatoarea reteta prezinta etapele necesare pentru a pregati biscuitii cu care sa impresionezi placut orice persoana din preajma ta.
Ingrediente
● 250 g faina
● 150 g unt
● 100 g zahar
● doua oua
●150 ml lapte
● o lingurita de scortisoara
● o lingurita de cutit de sare
● o lingurita de praf de copt
Instructiuni
Pasul 1
Incalzeste untul, pentru ca acesta sa devina moale, apoi lasa-l la racit.
Pasul 2
Amesteca zaharul cu untul racit folosind o mixer sau un robort de bucatarie.
Pasul 3
Adauga sarea, scortisoara, praful de copt si faina si amesteca, in timp ce adaugi si laptele.
Pasul 4
Adauga si cele doua oua si amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
Pasul 5
Maseaza bine aluatul, intinzand-ul cu mana sau cu ajutorul unui sucitor, si intinde-l pe o suprafata neteda.
Pasul 6
Taie biscuitii din aluat cu ajutorul unor forme de Craciun.
Pasul 7
Garniseaza biscuitii folosind glazura, glazuri colorate sau decoruri speciale de Craciun.
Pasul 8
Da aluatul la cuptor pentru cca. 20-25 de minute, la 180-200 de grade Celsius.
Pasul 9
Lasa biscuitii sa se raceasca complet inainte sa ii serveti.
In sfarsit, bucura-te de savoarea deosebita si de aspectul atragator al biscuitilor de Craciun! Acestii reprezinta idealul sarbatorilor de iarna si sunt perfecti pentru orice petrecere.