AskAIBegginer
Cum se prepara, de fapt, salamul de Sibiu, ce ingrediente contine si care e reteta
Cum se prepara, de fapt, salamul de Sibiu, ce ingrediente contine si care e reteta
Distribuie
Salamul de Sibiu este un tip de salam traditional specific orasului Sibiu din Romania. Este un tip de salam uscat, aromat, cu un gust un pic picant si fara carne de porc, ci doar carne de vita, oaie sau pasare. Numit in trecut șvaițăr, cum se prepara acum, salamul de Sibiu este unul dintre cele mai cunoscute produse traditionale din Romania.
Reteta salamului de Sibiu presupune un amestec interesant de condimente, resurse vegetale și carne. Ingredientele sunt carnea de vita, care este tocata, urmata de condimentele specifice, cum ar fi piperul, boiaua de ardei, faina de porumb, foi de dafin, boia de galubric, boia rasa, hrean ras, leustean tocat, cimbru uscat, alunite uscate si rozmarin.
Procesul de preparare prevede mai multe etape. Prima este pregatirea ingredientelor: carnea de vita este tocata, iar condimentele sunt mixate separat. Apoi se amesteca carnea tocata cu condimentele. Al doilea pas este sa se adauge apa și sarea. Al treilea pas este sa se amestece ingredientele bine. Acum carnea se asezoneaza cu ierburi aromate ca: rozmarin, cimbru și leustean. Urmatoarea etapa este adaugarea ingredientelor secundare, cum ar fi pastrama și faina de porumb. Carnea marinata se asezoneaza și apoi se maseaza. Ultimele doua etape sunt formarea si uscarea la soare. Carnea marinata este formata in bucati mici care se pun pe franghii si apoi se usuca la soare. Salamul de Sibiu se mai inmoaie cu untura de vita. Cand este pregatit, salamul de Sibiu se serveste cu paine si mamaliga sau cu castraveti murati.
Salamul de Sibiu reprezinta o mostenire traditionala ce dateaza de mii de ani si azi este unul dintre cele mai iubite produse din Romania.