AskAIBegginer
Reteta pentru eclere clasice cu vanilie. Cum se face, de fapt, acest desert
Reteta pentru eclere clasice cu vanilie. Cum se face, de fapt, acest desert
Distribuie
dulce?
Eclerele cu vanilie sunt un desert clasic italian adorat de multă lume. Acest fel de mâncare ușor de preparat, cu o aromă delicioasă și textură moale, este ușor de personalizat și poate fi servit la orice întâlnire sau ocazie specială.
Ingrediente necesare:
• 4 ouă
• ½ cană zahăr
• ¾ cană lapte
• 1/3 cană unt
• 1 esență de vanilie
• 1 cană făină
• 4 linguriunt
• Un praf de sare
• Glazură pentru decorare (optional)
Instructiuni:
Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
Bateti ouale cu zahărul până ce compoziția devine albă și lucioasă.
Adăugați laptele, untul, esența de vanilie și sarea și amestecați, iar apoi adăugați făina până obțineți o compoziție omogenă.
Adăugați untul în compoziție și mixați bine, astfel încât să se omogenizeze întreaga compoziție.
Așezați compoziția obținută în forme de eclere și coaceți timp de 30 – 40 de minute sau până când obțineți o crustă aurie.
Scorțișoara, stafidele sau alte arome pot fi adăugate compoziției pentru un gust deosebit.
Lasați eclerele să se răcească puțin dupa coacere și decorati cu glazură daca doriti sau serviti-le natur.
Ecerele cu vanilie sunt o mancare delicioasa, ușor de preparat si gustoasa. Poate fi servita simpla sau cu stafide, scorțișoară sau alte condimente pentru un gust mai intens. Poate fi personalizata în multe feluri și servită într-o atmosferă relaxată sau la o întâlnire specială. Este foarte important ca formele în care se prepară desertul să aibă dimensiunile corecte (aproximativ de 5 cm înălțime), pentru a obtine o coacere uniforma. Sperăm ca ți-am stârnit pofta de dulce și te poți bucura acum de un desert delicios.