AskAIBegginer
Conservare fasole verde. Cum sa o pastrezi peste an
Conservare fasole verde. Cum sa o pastrezi peste an
Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
otimpuri
Atunci cand esti fericit sa ai fasole verde pe masa verde si pacatos de bun in timpul sezonului de crestere, poate fi dezamagitor sa sti ca sezonul de crestere este destul de scurt. Dar, cu o planificare inteligenta si ceva efort, poti prelungi sezonul de crestere si pregati fasolea verde pentru a o pastra in zilele reci ale anotimpurilor reci.
Primul pas este sa alegi cele mai bune fasole verde pentru conservare. Fasaolea proaspata este cea mai buna, astfel incat ar trebui sa fie pe deplin matura, de culoare verde intens si aspect suculent inainte de a fi colectata. De obicei, aceasta se colecteaza la 2 sau 3 saptamani dupa ce bobocii au si indesat.
Conservarea fasolei se face de doua ori: prin prelucrare termica si prin congelare. Prelucrarea termica ofera fasolea verde tahionic mai mult timp inainte de expirare si previne produsele alimentare deteriorate in timp ce congelarea prelungeste semnificativ durata de utilizare a fasolei dupa ce este prelucrata termic termic.
Pentru a prelucra termica fasolea verde, trebuie sa fie sterilizata in apa clocotita pentru patru sau cinci minute. Apa din fasole trebuie sa se scurga apoi inainte de a