AskAIBegginer
Cum se coace, de fapt, un cozonac italian Panettone
Cum se coace, de fapt, un cozonac italian Panettone
Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Panettone este unul dintre cele mai importante deserturi pentru sarbatorile de iarna, fiind un simbol important al Italiei. A aparut in anul 1500, atunci cand un bucatar a regalat un produs nou, pe care el l-a numit Panettone. Acest desert italian fin cunoscut a devenit din ce in ce mai popular in Italia, dar, de asemenea, in alte tari din Europa.
Procesul de coacere a unui Panettone este destul de complicat. De fapt, Panettone presupune de obicei mai multa preparare decat cea traditionala a tarii inainte de a fi trimisa la cuptor. Primul pas presupune frecarea ingredientelor – aceasta implica topirea untului, adaugarea zaharului, a uleiului si amestecul lor cu alte ingrediente. Urmatorul pas este adaugarea faina si, mai tarziu, aluatul trebuie framantat de mai multe ori. Acest proces poate dura mai multe ore si presupune framantarea si transportul aluatului, precum si adaugarea unor ingrediente in aluat, cum ar fi fructele uscate.
In cele din urma, aluatul Panettone este pus intr-o tava speciala, avand o forma si dimensiuni specifice. Aceasta se pune in cuptorul preincalzit si se lasa sa creasca timp de aproximativ o ora. Cand este gata, se poate savura acest desert traditional al Italiei, cu nucsoara, fructe confiate sau polenta.
Panettone este un desert italian minunat si simplu de preparat. Utilizand aceste instructiuni simple, oricine va putea savura cu placere acest desert special.