AskAIBegginer
Cum sa faci prajitura Alba ca Zapada. E desertul preferat al milioanelor de romani
Cum sa faci prajitura Alba ca Zapada. E desertul preferat al milioanelor de romani
Distribuie
!
Prajitura Alba ca Zapada reprezinta un desert unic, popular in intreaga lume, in special in Romania. Este foarte versatila si poate fi preparata in multe variante, insa aceasta reteta aleasa are una dintre cele mai uimitoare creme, care mai este denumita si "cream cheese". Odata pregatita, mai tarziu vei descoperi si propriile tale tehnici de a decora aceasta minunata prajitura.
Iata cum se face:
Ingrediente
2 cesti de faina pentru fursecuri
Una cutie de unt, topit (2 cesti)
1/2 cescuta de sare
Una cana de zahar
8-10 foi de foi de placinta
Patru cesti de cedru
Una cutie de branza cremoasa (de vaci sau oaie)
1/2 cana de stafide
1/4 cana de nuci macinate
3 oua, bine batute
2 linguri de esenta de vanilie
1/2 cana de lapte
Instructiuni
Preincalzeste cuptorul la 350 de grade. Ung orice tava de prajitura din aluminiu.
Amesteca zaharul si sarea intr-un bol mare.
Incorpora foi de placinta, apoi adauga untul topit; amesteca usor.
Presara faina pentru fursecuri peste amestec; amesteca bine.
Intr-un alt bol, amesteca restul de ingrediente (cedru, branza cremoasa, stafide, nuci macinate, oua, esenta de vanilie si lapte).
Toarna amestecul peste fundul tavii de prajitura.
Tapeteaza usor amestecul pe fundul tavii si taie marginile.
Pune in cuptor pentru 45-55 minute, pana edificiul se usuca si culoarea se schimba intr-o culoare galbena.
Las-l sa se raceasca complet inainte de a-l servi sau de a-l decorata.
Decorare
Fierbe un praf de zahar cu apa intr-o tigaie mici si amesteca pana se transforma intr-un sirop; Las-l sa se raceasca.
Intr-un bol, amesteca o cutie de branza cremoasa(de vaci sau oaie), o cana de zahar si un praf de sare. Amesteca bine si adauga esenta de vanilie.
Toarna crema de branza peste prajitura.
Garnitura responsabila pentru a da culoare si textura bucati de cedru si nucile macinate.
Presara siropul hranit incet.
Da forma ta speciala prajiturii prin taiat marginile si aplicat aranjamente ornamentale.
Decoreaz-o cu fructe proaspete sau orezi.
Acum este gata pentru a fi servita si apreciata alaturi de cei dragi! Bucurati-va cu toata placerea!