AskAIBegginer
Cum sa faci Sutlac, un fel de orez cu lapte, insa cu influente turcesti
Cum sa faci Sutlac, un fel de orez cu lapte, insa cu influente turcesti
Distribuie
Sutlac este un desert clasic turcesc care se poate pregati cu usurinta si aduce in tava delicii dulci si cremoase. Este un fel de orez cu lapte, cald si aromat, care se poate servi cald sau rece. Ingredientele sale simple si modul in care se prepara il fac o reteta traditionala atragatoare si delicioasa, ce poate fi servita la orice masa.
Ingrediente:
Instructiuni:
Incinge grasimea sau uleiul intr-o tigaie, iar apoi toarna amestecul de orez fiert. Găteşte la foc mic, amestecand des pana cand devine auriu.
Adauga laptele, zeama lamai, sarea si zaharul si găteşte mai departe la foc mic, amestecand des. Lasa sa fiarba o data la un minut.
Reduce focul si lasa sa se fiarba la foc slab pana cand sosul devine gros si cremos.
Dupa ce sosul s-a ingrosat, adauga fulgii de migdale. Amesteca usor si lasa sa se gateasca pana cand devin aurii si sunt stralucitori.
Retrage sosul de pe foc si serveste aburind, optional presarat cu zahar vanilat.
Sutlac este o reteta traditionala si extrem de populara in Turcia si se poate servi atat cald cat si rece. Sa o prepari la tine acasa este o modalitate excelenta de a aduce un strop de bucatarie exotica in farfuria ta. Enjoy!