AskAIBegginer
Cum sa eviti sa ai cirese amare sau acre. Cauze si solutii
Cum sa eviti sa ai cirese amare sau acre. Cauze si solutii
Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
.
Ciresele sunt unele dintre cele mai savurate fructe, insa unele dintre ele devin amare sau acre atunci când sunt coapte. Dacă vrei să eviţi această situaţie neplăcută, iată câteva aspecte de care trebuie să ţii cont.
In primul rând, trebuie să alegi cu mare atentie cireşele atunci când le cumperi. Asigură-te ca acestea sa fie coapte potrivit, în sensul că sunt moi, dar nu prea moi, şi că au culoarea potrivită. Chiar dacă preţul fructelor este mic, nu alege cireşe care sunt încă prea verzi, deoarece mai probabil vor fi amare sau mai puţin savuroase.
Cauza principală a cireselor amare sau acre este expunerea prea mult timp la lumina directă a soarelui. Din acest motiv, evită să expui fructele prea mult la lumina directă, mai ales în momentul în care au început să se coacă. Atunci pot absorbi prea mult din căldură, ceea ce va duce la apariţia gustului neplăcut.
De asemenea, asigură-te că ai plantat cireşul în zona potrivită şi că îl uzi regulat. Este de dorit să foloseşti îngrăşământ organic în mod regulat, deoarece acesta ajută la obţinerea fructelor mai gustoase.
Dacă vrei să eviţi cireşele amare sau acre, ai grijă să le ţii departe de lumina soarelui, să alegi cu atenţie fructele, să ai mare grijă la plantarea, udarea şi îngrăşarea cireşului, precum şi să eviţi majoritatea insecticidelor, deoarece acestea pot produce un gust neplăcut fructelor. Dacă foloseşti toate aceste metode, vei obţine cireşe de cea mai bună calitate, cu un gust foarte bun.