AskAIBegginer
Cum sa faci cei mai pufosi papanasi cu branza de vaci
Cum sa faci cei mai pufosi papanasi cu branza de vaci
Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Papanasi sunt o delicioasa si traditionala gulie din Romania, care se face din branza de vaci si smantana clasica. Acestia sunt de obicei serviti cu un sos dulce si dulceata sau sirop de visine. Daca vrei sa faci cei mai pufosi papanasi cu branza de vaci, ai nevoie sa urmezi acesti pasi simpli.
In primul rand, trebuie sa pregatesti aluatul, care se obtine din 3 cani de faina, 1 cana de zahar, 1 ou si 4 linguri de unt. Intr-un vas amesteca faina, zaharul si oul. Incorporeaza untul caldut si framanta-l usor, astfel incat sa obtii o compozitie nisipoasa. Acopera-l cu o folie de plastic si lasa-l in repaus pentru o jumatate de ora, la temperatura camerei.
Dupa ce s-a racorit, scoate aluatul si incepe sa-l framanti pana se obtine un aluat elastic si neted. Acopera-l cu folie de plastic si lasa-l sa se odihneasca inca 10 minute. Intre timp, prepara umplutura din 2 cani de branza de vaci, 4 linguri de smantana, 4 linguri de zahar pudra, 1 lingura de apa fiarta si 2 galbenusuri de ou. Amesteca toate ingredientele pana obtii o compozitie omogena.
Rup aluatul in bucati pe care le intinzi cu sucitorul, astfel incat sa obtii cerculete de aproximativ 4 cm diametru. Scoate umplutura cu o lingura si pune-o intr-unul dintre cerculete. Apoi, acopera-l cu al doilea cerculet si lipeste marginile cu degetele umezite in apa.
Scoate bucatile rezultate si incearca sa le modelezi mai bine forma capata, apoi adauga-le intr-o tava de copt unsa cu putin ulei. Pune tava in cuptorul preincalzit la 180°C si mai lasa-le sa se caldeasca bine 12 minute. Gata! Acum sunt gata cei mai pufosi papanasi cu branza de vaci, gustosi si deliciosi. Serveste-i cu un sos dulce si dulceata sau sirop de visine. Pofta buna!