AskAIBegginer
Cum sa faci corect taierea in verde la vita de vie. Sfaturi utile
Cum sa faci corect taierea in verde la vita de vie. Sfaturi utile
Distribuie
Taierea in verde este un proces important in viticultura. Acest lucru ajuta la corectarea si mentinerea formei butucilor, precum si la influentarea cantitatii si calitatii viitoarei recoltari. Acest tip de taiere se face anual, dand fiecarui butuc posibilitatea sa se dezvolte.
Pentru inceput, trebuie sa reamintim faptul ca taierile nu trebuie sa faca mai mult de 12 cm lungime pentru a asigura ca rezervele stratului radicular al lignitului nu vor fi mai mult decat este necesar pentru aparitia de noi frunze. Pentru a face o taiere corecta, trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:
Una dintre cele mai importante intai este sa masurati unirea a doua noduri si sa obtineti lungimea taierii. De obicei este de aproximativ 12 cm.
Face o taiere la 45 de grade printr-o miscare fasta.
Seteaza taierea astfel incat sa se faca atat la ramura mare cat si la cele mai mici.
Urmeaza taierea ramurilor laterale si ultimul pas il reprezinta taierea ramurilor superioare. Ramurile superioare trebuie taiate de jos in sus pentru a preveni taierea prea adanca a lignitului.
Dezvoltarea si cresterea unei plantatii de vita de vie trebuie sa fie tratata cu multa atentie, respectandu-se indicatiile si intocmindu-se un plan de taiere in verde optim. Acest lucru poate ajuta la cresterea productiei de struguri si, de asemenea, la intarirea butucilor care vor putea supravietui schimbarilor meteorologice dificile.
Cu toate acestea, taierea in verde trebuie facuta corect pentru a pastra sanatatea plantelor. Urmand aceste sfaturi, veti obtine cele mai bune rezultate si succes in cultivarea viei de vie.