AskAIBegginer
Cum se face umplutura de nuca pentru cozonaci
Cum se face umplutura de nuca pentru cozonaci
Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Umplutura de nuca pentru cozonaci reprezinta unul dintre cele mai iubite si indragite elemente ale acestui desert traditional romanesc. Cozonacii fara umplutura de nuca nu au gustul tradițional si nu completeaza perfect imaginea cea mai faimoasa – aceea de aluatul pufos cu umplutura cu aroma calda si desavarsita a nucilor.
Ingrediente necesare:
200 de grame de nuca maruntita
300 de grame de zahar brun
200 de grame de stafide
4 linguri de apa de izvor
150 de grame de unt
2 linguri de esenta de rom
2 lingurite de scortisoara
2 lingurite de coaja rasa de lamaie
2 lingurite de razatoare de portocala
2 lingurite de praf de copt
Preparare:
Intr-un vas de tip tigaie, puneti nuca, stafidele si 3 linguri de apa de izvor. Amestecati bine si puneti tigaia pe foc mic. Caliti continutul pentru aproximativ 4 minute, amestecand constant. Abia dupa ce se albesc frumos nucile si sentimentul aromelor este intens, puteti lua tigaia de pe foc.
Transferati amestecul intr-un vas mai mic si adaugati si zaharul brun. Se amesteca bine.
Intinsi continutul intr-o folie alimentara si bine infasurata, tinand cont de grosimea umpluturii. Lasati amestecul sa se racoreasca.
In creionul robotului de bucatarie, puneti untul la temperatura camerei, esenta de rom si scortisoara, coaja rasa de lamaie si razatoarea de portocala precum si praful de copt. Pasati continutul robotului de bucatarie pana se obtine o crema fina si pufoasa.
Transferati crema formata intr-un vas si amestecati cu continutul de nuca de pe folia alimentara. Amestecati bine si astfel umplutura pentru cozonaci este pregatita pentru umplut aluatul.