Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Painea fara drojdie este o optiune traditionala si usoara care se poate prepara in cateva ore, fara prea mult efort. Acest tip de paine ii poate multumi pe cei care au alergie sau intoleranta la drojdie, dar si pe cei care prefera gustul si mirosul painii preparate natural. Puteti face paine fara drojdie folosind orice reteta de paine, urmand pasii de mai jos.
Intr-un castron mare, amestecati 4 cani de faina cu 2 linguri de sare. Puteti utiliza orice fel de faina doriti, in functie de preferintele personale.
Fierbeti 2 cani de apa si dispersati amestecul de drojdie deasupra.
Adaugati apa fierbinte peste faina si sarea si omogenizati compozitia.
Transferati aluatul intr-un vas de copt uns cu ulei si framantati-l cu mainile cateva minute. Mentineti aluatul intr-o punga de plastic pentru a se pastra umed.
Inainte sa-l modelati, luati aluatul si framantati-l la suprafata tapetata cu faina timp de 5-10 minute.
Modelati aluatul in forme variate in functie de preferintele personale. Pentru bucatele mici se va folosi o lingura, iar pentru cele mai mari se poate folosi o spatula.
Acoperiti painea cu o carpa sau un prosop de bucatarie si lasati sa stea undeva cald, la temperatura camerei – acest lucru poate dura intre o ora si o jumatate si doua ore.
Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
Daca painea a crescut suficient, puneti-o inainte sau pe fundul tavii.
Coaceti painea in cuptor cca 40 de min sau pana ce se rumeneste.
Dupa ce s-a rumenit painea, luati-o din cuptor, transferati-o pe o suprafata plana si puneti-o sa se raceasca.
Enjoy your homemade bread without yeast!
Speram ca acesti pasi simpli sa va ajute sa preparati propria paine fara drojdie. Succes!