AskAIBegginer
Porumb congelat pentru fiert. Cum sa il pastrezi pentru la iarna
Porumb congelat pentru fiert. Cum sa il pastrezi pentru la iarna
Distribuie
Porumbul congelat pentru fiert poate fi ideala pasta de baza pentru prepararea unor retete gustoase si satioase in sezonul rece. Odata cumparat, de obicei de la piata sau de la magazinul alimentar, porumbul congelat pentru fiert poate fi pastrat pentru o perioada mai lunga de timp. Sa vedem, deci, cum sa il pastram pentru a ne bucura de el mai mult in sezonul rece.
Unchiul metoda clasica pastrare a porumbului congelat este prin conservarea sa in congelator. Se recomanda ca alimentele congelate sa fie ambalate corespunzator si sa fie depozitate la o temperatura de -18°C. Pentru a preveni, in acelasi timp, depunerile, amestecul si formarea gheatai, alimentele congelate, printre care si porumbul, trebuie repartizate astfel incat sa poata sa primeasca aerul rece in mod egal.
Alt mod de a pastra porumbul congelat in sezonul rece este prin conservarea sa in lada cu sare. Aceasta solutie implica o anumita pregatire. Mai intai se amesteca porumbul congelat cu sare de mare sau de lamaie, in raport de 1/3 porumb si 2/3 sare. Mixtura rezultata se umple in cutii pentru pastrare si se lasa sa se usuce. Se pastreaza astfel la temperatura camerei sau in cele mai reci spatii pe care le putem gasi afara, in afara ar fi si pivnita, daca exista.
O ultima metoda simpla, usor de folosit, si anume, este aceea de a pastra porumbul congelat in saci din voal si de a-l expune la temperaturi joase afara. Acest mod de pastrare nu implica prea multa pregatire, ci se poate face direct in momentul in care cumparam porumbul de la piata sau de la magazin.
Indiferent de metoda aleasa, este esential sa pastram porumbul congelat in conditiile optime prevazute mai sus si sa fim atenti sa nu punem prea multa sare, pentru a nu il intari. Acest sfat se aplica si pentru cei care aleg sa pastreze porumbul congelat in lada cu sare.