AskAIBegginer
Cum se face celebrul Sambusek libanez. Il poti umple cu carne, cu branza ori legume
Cum se face celebrul Sambusek libanez. Il poti umple cu carne, cu branza ori legume
Distribuie
Sambusek libanez este unul dintre cele mai bine cunoscute preparate traditionale libaneze, care se poate servi atat ca aperitiv, cat si ca un fel principal. Inca din antichitatea greaca, aceste preparate erau servite de calatorii, bucatarii si aristocrati, si sunt popularizate in toata lumea moderna.
Reteta de baza a sambusekului libanez include aluat foietaj facut din unt, faina si apa si umplutura cu o varietate de ingrediente, cum ar fi carne, branza sau legume. Ingredientele umpluturii sunt taiate mare si amestecate cu condimente precum curry sau coriandru. Compozitia se toarna in tava si se tapeteaza pe partea de sus cu aluat, formand un disc rotund.
Discul se taie in doua parti egale si marginea fiecarei parti se infasoara intr-un cerc mic. Fiecare felie se rumeneste in ulei, inainte de a fi servita. Multe restaurante servesc sambusek impreuna cu sosuri precum toum (ulei de usturoi si lamaie) sau hummus.
Sambusekul libanez este destinat sa fie diversificat prin includes si alte ingrediente, fie vegetale, fie animale. Poate fi umplut cu carne, hummus, branza feta, legume, naut sau ciuperci. Aceste feluri sunt disponibile la multe restaurante libaneze si sunt exact reteta originala folosita in antichitate.
Sambusek-ul libanez este o delicioasa bucata de bucatarie traditionala libaneza care ar trebui sa fie incercata. Cu ingredientele potrivite si cantitati corecte, rezultatul va fi o savuroasa portie de sambusek libanez.