AskAIBegginer
Cum sa faci gutuiata? Celebrul lichior de gutui pe care il preparau bunicii nostri
Cum sa faci gutuiata? Celebrul lichior de gutui pe care il preparau bunicii nostri
Distribuie
din copilarie se pregateste in minivaraceala cu acelasi procedeu simplu. Cele mai bune gutui pentru a prepara gutuie se gasesc in lunile octmbrie-decembrie.
Pentru a prepara reteta de gutuie, trebuie sa aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: gutui, cidru, zahar, un folie sau otet, o oala si o sita.
Gasiti cele mai bune gutui pentru preparare. Cei mai buni gutui sunt cei maturati, de marime medie si cu coaja subtire. Nu alege gutui mari sau flascai.
Spalati si curatati gutui de coaja. Asigurati-va ca toate semintele mici au fost eliminate. Daca aveti gutuite foarte mici, nu este necesar sa le taiati.
Puneti gutuile intr-o oala si adaugati cidru, zahar si folie sau otet. Folie se foloseste pentru a impiedica putrezirea, in timp ce otetul adauga un gust puternic si acidulat. Acoperiti oala cu un capac si fierbeti amestecul la foc potrivit.
Cand gutuile sunt bine fierte, se filtreaza lichidul prin sita. Se pune lichidul intr-o alta oala si se fierbe inca o data.
Cand gutuiele sunt bine fierte si lichidul s-a indeugat, se pune lichidul intr-o sticla. Lasati-o sa se racoreasca si adaugati zahar dupa gust.
Gutuia este pregatita si este gata sa fie consumata. Puteti consuma gutuia simpla sau amestecata cu alte lichioruri. Este de asemenea ideal sa puneti gutuie intr-o tarta sau intr-o prajitura. Sa asteptam sa se raceasca lichidul si sa savuram!