AskAIBegginer
Cum sa pui castraveti murati in otet pe care sa ii mananci a doua zi
Cum sa pui castraveti murati in otet pe care sa ii mananci a doua zi
Distribuie
Castravetii murati in otet sunt deliciosi ca si gust, sunt usor- acid si juicy. Acest tip de muratura este perfect pentru a fi servit ca o garnitura la destul de multe mancaruri si face o adaos perfecta la sandwichuri si salate.
Daca vreti sa puteti manca castraveti murati in otet a doua zi, atunci este important sa urmati cateva pasi pentru a pregati muraturile asa cum trebuie.
Primul pas este acela de a curata castravetii. Spalati-i si stergeliti-i bine si taiati-i in jumatati sau in sferturi. Daca va dame sa gasiti castravei de dimensiuni mici atunci e bine sa taiati lingurita si coaja lor.
Al doilea pas este acela de a transfera castravetii intr-un recipient. Fiecare castravete trebuie sa aiba destul spatiu pentru a se infasura perfect in otet. Adaugati boabe de mustar, hrean ras, cimbrul si alte ingrediente la gust, precum condimente sau un cub de zahar.
Al treilea pas este acela de a prepara otetul. Amestecand intr-o cratita doi litrii de otet cu un kilogram de sare, veti obtine solutia perfecta. Puneti cratita pe foc mic si amestecati pana ce sarea s-a dizolvat complet.
Ultimul pas este acela de a introduce castravetii in oala cu otet. Acoperiti cratita si lasi florile sa fiarba timp de 15 minute. Veti sti ca muraturile sunt gata atunci cand acestea se vor vedea usor transpaente. Dupa aceea, lasati-le sa se raceasca si puneti-le in sticle. Cu cat muraturile sunt mai in otet, cu atat vor fi mai usor de mancat a doua zi.
Castravetii murati in otet pregatiti corect vor fi deliciosi si bogati in culoare si aroma daca ii consumati in urmatoarea zi. Nu este nevoie sa folositi otet din comert sau sare iodata pentru a pregati aceste gustoase muraturi si nu numai. Puteti experimenta cu diverse ingrediente pentru a obtine gust si arome unice!