AskAIBegginer
Cultivarea migdalului. Cum sa cultivi acest pom fructifer si in ce zone
Cultivarea migdalului. Cum sa cultivi acest pom fructifer si in ce zone
Distribuie
se poate cultiva
Migdala este un soi de nuci-fructifer cu un gust dulce si bogat in nutrienti benefici. Aceasta a devenit din ce in ce mai populara intre culturisti si alte persoane care doresc sa-si imbunatateasca aportul alimentar. De asemenea, exista multe proprietati nutritive si medicinale ale migdalele, cum ar fi proprietatile antioxidante si antiinflamatoare, compusi care ajuta la prevenirea problemelor de sanatate cardio-vasculara si chiar la reducerea simptomelor diabetului.
Migdala se cultiva cu usurinta in multe locuri, in special in tarile calde si uscatompre cum ar fi Europa de Sud, Africa de Nord si Orientul Mijlociu, China si India. Acestea sunt cele mai potrivite zone de cultura a migdalelor, deoarece pomii au nevoie de zile calde si uscate pentru a se dezvolta si forma cucerite.
Exista mai multe tipuri de migdale, inclusiv deschise si inchise invelite. Fiecare necesita un anumit tip de atentie si ingrijire, motiv pentru care fermierii sunt sfatuiti sa se pregateasca pentru aceasta aventura si sa inteleaga exact ce presupune aceasta cultura.
Atunci cand se incepe cultivarea migdalului, ar trebui sa comandati semintele direct de la furnizorii specializati in oferirea acestor produse. De asemenea, va fi necesar sa dezgropati solul inainte de semanare, astfel incat temperatura acestuia sa fie cuprinsa intre 20 si 24 de grade Celsius.
Solul ‘inalt’ sau sarac in nutrimente este ideal pentru aceasta plantare, dar inmultirea acestor editii poate fi complicata daca germinarea nu este corecta. Uscarea solului poate fi utila, deoarece aceasta poate ajuta la biodisponibilizarea anumitor nutrienti esentiali.
Pe langa fertilizare si irigare, exista si alte metode de ingrijire care ajuta la cresterea productivitatii. Exista interactiuni importante intre graminee, erbicid, fungifere si masuri preventive pentru insecte, care pot fortifica calitatea produsului.
Se recomanda aplicarea unei protectii adecvate pentru a preveni distrugerea recoltei. Acest lucru poate fi facut prin plasarea de folii de plastic sau folii de hartie deasupra arbustului, netezirea solului in jurul arbustului pentru a preveni evaporarea prea rapida a apei si stropirea ramurilor cu apa, care poate ajuta planta sa reziste atacurilor insectelor.
In cazul in care pomul este cultivat in conditii optime, poate fi recoltat la 4-5 ani de la plantare. Unele soiuri de migdale sunt mai rezistente la dauna cauzata de insecte sau schimbarile climatice si pot fi culese intr-un interval scurt. Aceasta necesita planificare si pregatire minutioasa, dar este foarte importanta pentru a obtine cea mai buna recolta.
In concluzie, cultivarea migdalului poate fi o provocare, deoarece este necesara o pregatire adecvata si o intelegere profunda a plantei. Prin urmare, sa urmati aceste sugestii pentru a va asigura ca aveti recolte sanatoase si obtineti rezultatele dorite!