AskAIBegginer
Curatare plita electrica. Iata cum sa o cureti si ce solutii sa folosesti
Curatare plita electrica. Iata cum sa o cureti si ce solutii sa folosesti
Distribuie
Curatarea plitei electrice este o operatiune esentiala in intretinerea corespunzatoare a acesteia si poate prelungi durate de viata a acesteia. In continuare, vom prezenta modul in care puteti curata numai, la ce solutii puteti apela si ce unelte trebuiesc folosite pentru a obtine rezultatele dorite.
Inainte de a incepe curatarea plitei electrice, se recomanda ca toate gratarile si placile de gatit sa fie indepartate si apoi se dezactiveaza cuptorul din mufa de alimentare. Urmatorul pas consta in pregatirea solutiilor de curatare. Exista solutii comerciale speciale pentru curatarea plitei electrice, dar se pot folosi si alte produse specifice: detergenti pentru vase, bicarbonat de sodiu sau chiar detergent simplu. In cazul in care se foloseste bicarbonatul de sodiu se amesteca cu putina apa si se aplica o pasta obtinuta pe suprafata placii de gatit si se lasa sa actioneze cateva ore. Dupa scurgerea perioadei de acesta, se stropeste suprafata cu apa si se sterge cu o laveta sau o carpa din microfibra.
Urmatorul pas in curatarea plitei electrice consta in dezaburirea zonei din jurul butoanelor si a celorlalte accesorii. Acestea se maseaza usor cu un burete impregnat cu detergent pentru vase si se clatesc cu un jet de apa. Prima curatare se recomanda sa se faca cu laveta inmuiata in apa in care s-a adaugat si putin detergent pentru vase, avand grija ca aceasta sa nu treaca peste blocul de comanda al plitei.
In cazul in care suprafetele placilor de gatit sunt foarte murdare sau intepenite, se pot folosi produse speciale pentru a le curata mai usor. Se apuca cu grija capacele de fierbere si se deschid, se indeparteaza alimentele sau murdaria ce se afla sub ele si se sterg cu o laveta.
In concluzie, curatarea plitei electrice este o activitate importanta care garanteaza atat siguranta, cat si functionalitatea acesteia pe termen lung. Se recomanda curatarea regulata a acesteia, folosirea de solutii si produse adaptate suprafetelor pe care se gatit si respectarea instructiunilor de ghidare de marca.