AskAIBegginer
Taierea smochinului. Cum sa faci asta si in ce perioada
Taierea smochinului. Cum sa faci asta si in ce perioada
Distribuie
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Taierea smochinului este o etapa importanta in intretinerea acestui pom fructifer. In functie de preferintele tale si in ce scop plantezi smochinul, trebuie sa ii oferi taieturi regulate si omogene, pentru a-l face sa arate frumos si pentru a maximiza numarul si calitatea fructelor.
De obicei, taierea se face de doua ori pe an, primavara si toamna. Se incepe primavara, la inceputul sezonului inainte ca frunzele sa infloreasca, astfel incat sa eviti taierea pe frunze. In aceasta perioada, se inlatura toate crengile si ramurile care sunt prea apropiate, se taie crengile de anii anteriori sau ramuri stricte sau prea inclinate.
In plus, se poate inlatura o parte din muguri pentru a obtine un smochin de dimensiuni medii. Taieturile trebuie realizate aproximativ la 30 cm sub un mugure, iar marginea taieturii trebuie sa fie plana.
Toamna, se aplica o taiere de intretinere, pentru a ajusta forma si starea generala a smochinului. Se incepe taierea la inceputul lunii octombrie, cu atentie. Se vor indeparta crengile inferioare, crengile descarnate si prea inclinate, precum si crengile de anii anteriori, ce se vor inlocui cu noi muguri.
Krengele prea apropiate se indoapca astfel incat sa permita circulatia mai buna a aerului prin fata smochinului, pentru a preveni aparitia bolilor. La sfarsitul toamnei, pot fi lasate maxim trei muguri pe ramura.
In sfarsit, va recomandam sa obtineti taierea corecta a smochinului contactand un specialist, pentru a obtine cele mai bune rezultate.