AskAIBegginer
Cum sa faci scovergi cu branza ca pe vremea cand erai copil si ti le facea bunica
Cum sa faci scovergi cu branza ca pe vremea cand erai copil si ti le facea bunica
Distribuie
In zilele noastre este destul de greu sa gasesti scovergi cu branza facute la fel cu cum le facea bunica pe vremea cand eram copii. Cu toate acestea, nici mai bunica noastra nu le facea exact la fel, si sigur nu obtinea aceeasi arome din bucataria noastra. Insa, cu putin rabdare si cateva ingrediente simple, puteti sa va recreezati amintirile, aducand in bucataria voastra un gust autentic al copilariei.
Iata cum sa faceti scovergi cu branza de casa:
Primul pas este sa preparati amestecul de aluat necesar pentru scovergi. Amestecati 250 g faina, jumatate de lamaie stoarsa si 1 lingurita de sare. Adaugati 100 ml ulei si amestecati-l bine. Adaugati apa calda, in cantitate necesara pentru a obtine un aluatul moale si lasati-l la odihnit cateva minute.
Cand aluatul este odihnit, il intindeti atat de subtire incat sa puteti sa veti vedea prin el. Luati o cantitate mica de aluat si intindeti-o cu mana, intr-o foaie mai subtire, asemanatoare cu pasta obisnuita. Apoi, taiati din ea forme rotunde.
Preparati umplutura fie pastrand un pic din branza veche, daca aveti, fie pregatiti una noua. Pentrusc branza veche folositi un amestec de cascaval, telemea, urda si smantana. pentru branza noua preparata, amestecati 350 g cascaval, 2 oua, 200 g smantana, o lingura rasa de sare.
Dupa ce aluatul este pregatit si umplutura pregatita, acoperiti scovergii cu umplutura si le rulati din acelasi aluat.
Incingeti uleiul pe foc si puneti scovergii in el, la foc mediu. Gatiti-le pana cand devin aurii. Luati-le apoi de pe foc si serviti-le calde sau reci.
Acestea sunt bucuriile copilariei pe care le puteti recrea acasa. Timpul petrecut in bucatarie, preparand aceste bucate, va va aduce aminte de amintirile copilariei cu bunica, iar savoarea va ramane cu voi toata viata.