AskAIBegginer
Sterilizare borcane in cuptor. Cum sa o faci si la ce temperatura
Sterilizare borcane in cuptor. Cum sa o faci si la ce temperatura
Distribuie
Sterilizarea borcanelor este un proces important pentru conservarea alimentelor in siguranta atat timp cat se face corect. Este intotdeauna recomandat sa incalzim borcanul la temperaturi ridicate pentru a ucide bacteriile, microbii si alte microorganisme periculoase care pot cauza, in general, reactii alergice, infectii sau hasta.
Sterilizarea borcanelor poate fi efectuata atat prin fierbere cat si prin sterilizare in cuptorul cu microunde. Metoda prin fierbere implica aducerea la punctul de fierbere a apei in care se vor fierbe borcanele timp de 15-20 de minute. Pentru a steriliza borcanele in cuptor cu microunde, trebuie sa reglati directia, puterea si temperatura necesara pentru aceasta.
Pentru a steriliza borcanele in cuptor, reglati temperatura consola la 160 grade Celsius. Raciti borcanele si puneti-le pe tava pentru a fi introduse in cuptor. Introduceti tava cu borcanele in cuptor si setati programul de temperaturizare pe timp de 30 minute. Apoi, opriti cuptorul si scoateti tava. Asteptati pana cand borcanul se raceste si este pregatit pentru umplere si etichetare.
Atunci cand aveti de-a face cu alimente perisabile, ar trebui sa sterilizam borcanul pentru a preveni distrugerea produselor alimentare pentru o anumita perioada de timp. Sterilizarea borcanelor prin fierbere sau sterilizare in cuptor cu microunde sunt ambele metode eficace pentru pastrarea alimentelor in conditii ideale si in timp ce veti fi in siguranta impotriva agentilor patogeni.